ıslak kek yapımı,
ıslak kek nasıl yapılır
ISLAK KEK TARİFİ
Hangi malzemeleri kullanacağız hemen bakalım
MALZEMELERİMİZ
4 Adet yumurta
2 Su bardağı un
2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı kakao
200 Gr eritilmiş tereyağı
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Ve üzeri için
200 Gr çiğ krema
80 Gr bitter çikolata
YAPILIŞI
Sıvı malzemeleri yumurta hariç hemen karıştıralım, bunun için 200 Gr eritilmiş tereyağı, 2 Su bardağı süt ve 2 Su bardağı şekeride ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Karıştırmaya devam ederken 1 Çay bardağı sıvı yağımızıda içine ilave edip iyice karıştıralım ve ardından kakomuzuda ilave edelim içine. Bu karışımın içine yumurta eklemeden önce bir bardak ayırıyoruz. Daha sonra yumurtaları ayrı bir kabın içine kırıyoruz ve güzelce çırptıktan sonra hazırladığımız süt şeker kakao karışımının içine ilave ediyoruz. Daha sonra 2 Su bardağı un, 1 Paket vanilya, 1 Paket kabartma tozunuda içine koyup karıştırdıktan sonra kekimizin harcı hazır hale gelmiş oluyor.
Şimdi hazırladığımız kek harcını yağlanmış unlanmış kek kalıbına eklliyoruz ve 160 derece ısıtılmış fırına ıslak kekimizi koyuyoruz. Ardından çiğ kremamızı ısıtıp erittikten sonra içine bitter çikalatamızı ilave ediyoruz ve kremanın sıcaklığıyla içinde eritiyoruz. Çikolata eridikten sonra ayırmış olduğumuz karışımı içine koyuyoruz. Buda ıslak kekimizin üzerine sürebileceğimiz sosumuz oldu Bunu kekimiz fırından çıkarken sıcak sıcak üzerine dökebiliriz.
Islak kekimiz fırında 35 dakika pişip fırından çıkarttıktan sonra bir iki dakika nefeslendirip üzerine kürdanla veya şişle ufak ufak delikler açıyoruz dahada lezzetli olsun diye. Ardından hazırladığımız sosu üzerine döküp emsin ve güzel nemli ıslak kekimiz hazır. İsteyen üstüne çikolata rendeleyebilir yada hindistan cevizi, badem rendeleyebilir nasıl arzu ediyorsanız öyle yapın..
Afiyet olsun..
Videolu Islak Kek Tarifi, Bu Anlatımımızdan Farklı Bir Tariftir
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.17_1161]
ıslak kek tarifi, 10.0 out of 10 based on 1 rating
No comments:
Post a Comment