Tuesday, August 21, 2012

renkli pasta tarifi



Malzemeler


  • Bir adet KAKAOLU pandispanya (yapılışı için kakaolu yazan yere tıklayın)

  • Bir adet ISPANAKLI pandispanya (yapılışı için ıspanaklı yazan yere tıklayın)


Krema malzemeleri


  • 5 su bardağı süt

  • 3 yemek kaşığı un

  • 3 yemek kaşığı nişasta

  • 6 yemek kaşığı şeker

  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

  • 50 gr. tereyağı (en son katılıp çırpılacak)

  • 1 paket vanilya

Islatmak için: 1 su bardağı süt


Arası için: 4 adet muz


Üzeri için: 2 paket krem şanti


Süslemek için: damla çikolata ve küçük yeşil lokum veya antep fıstığı


Nasıl hazırlanır?



  • Ispanaklı ve kakaolu pandispanyayı hazırlayın.

  • Her birini ortadan ikiye bölerek 4 kat elde edin.(yani 2 kat kakaolu, 2 kat ıspanaklı)Yandaki  resimde pandispanyayı nasıl ikiye böldüğümü anlatmıştım.

  • Kremayı pişirin.

  • Önce kakaolu pandispanyanın bir parçasını  koyup sütle ıslatın.

  • Üzerine kremadan sürüp muz dilimleri yerleştirin. (ben muzların üzerine de çok krema sürüyorum ki üst kat yapışsın.)

  • Sonra ıspanaklı pandispanyanın bir parçasını koyup ıslatın. Aynı şekilde katlar bitene kadar ıslatın, krema ve muz döşeyerek 4 katı tamamlayın.

  • 2 su bardağı sütle krem şantileri çırpın. Pastanın üzerini kaplayın. Kalan şantiyle gördüğünüz gibi süslemesini yapın.




VN:F [1.9.17_1161]






Rating: 0.0/10 (0 votes cast)




VN:F [1.9.17_1161]

No comments:

Post a Comment