Friday, August 17, 2012

ÖRGÜ TATLISI





MAZEMELER:

100 GR TEREYAĞI

1 SU BARDAĞI KAYMAK

YARIM ÇAY BARDAĞI ILIK SU

1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE

1 PK KABARTMA TOZU VEYA 1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

ALDIĞI KADAR UN

ŞERBETİ

2 SU BARDAĞI ŞEKER

1.5 SU BARDAĞI SU

1 DAMLA LİMON

HAMUR YOĞURULUR KÜÇÜK YUVARLAKLARA AYRILIR 19 -20 TANE OLUYOR. YUVARLAKLAR FİNCAN TABAĞI KADAR MASANIN ÜZERİNDE POĞAÇA YAPAR GİBİ ELLE AÇILIR.TAM ORTASINA ÇİZGİ HALİNDE İRİ PARÇALI CEVİZ KOYULUR.CEVİZLERİN İKİ  YANINDA KALAN HAMURA BIÇAKLA 5 ÇİZGİ ATILIR.(YANİ YANLARA 5 ÇUBUK KESİLİR) SONRA O PARÇALAR BİRBİRİNİN ÜSTÜNE GELECEK ŞEKİLDE ÇAPRAZLAMA KAPATILIR.200 DERECELİK FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.FIRINDAN ÇIKIP HAFİF ILININCA SOĞUK ŞERBETLE BALLANIR ÜZERİNE TOZ FISTIK SERPİLİR. AFİYET OLSUN :)

No comments:

Post a Comment