- Malzemeler
- 2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
Yeteri kadar tuz
50 gr dolmalık fıstık
5-6 su bardağı et suyu
Terbiyesi için :
Yarım limon
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için :
Yeteri kadar kırmızı biber
1 çorba kaşığı tereyağı
Fıstık Çorba : Sofralarınızın vazgeçilmezi olan çorbaların farklı çeşitlerini sizler ile paylaşmaya devam ediyoruz. Fıstık Çorba tarifi bu sayfayda yeralmaktadır.
Hazırlanışı :
Çorba yapımı için gerekli margarini bir kap içinde eritin. Ardından elinizdeki dolmalık fıstıkları eriyen yağın içine ekleyin ve kavurun. Fıstıkları yakmadan farklı bir kaba alın. Unu aynı kaba alın ve kavurun. Et suyunu yavaş yavaş karıştırarak kavrulan unun içine ilave edin. Tuzunu ilave ettikten sonra kavurduğunuz fıstıkları robottan geçirerek un ve et suyunun olduğu tencereye ilave edin. Karışımı bir süre kaynatın.
Farklı bir kap içinde limon suyu ve yumurta sarısını karıştırın. Ardından karışımın içine pişirdiğiniz çorbadan bir kepçe alarak ilave edin ve bir süre karıştırarak ılımasını sağlayın. Sonra bu karışımı çorba tenceresine ilave ederek çorbanızı bir taşım süresince kaynatın.
Farklı bir kap içinde kırmızı biberi tereyağı ile yakın. Servis tabağının üzerinde gezdirin ve servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.Hazırlanma süresi : 30 Dakika
Pişirme süresi : 25 Dakika
Servis : 4 Kişilik
30 kalori 4,1 Gr yağ Kolesterol : 35 mg
Son güncelleme : 15 Eylül 2012 / Ugur Yurt
No comments:
Post a Comment