Monday, February 27, 2012

Tavuk Tandır



Evet, Tavuk Tandır, ancak öyle bildiğimiz kuyuda pişirilen gerçek tavuk tandır değil. Öyle büyük bahçeler mi var artık yapabilelim…

Apartman hayatında yapılabilecek tarz bunlar ve yapılış itibari ile çok kolay ama bir o kadar da gerçek tandıra çok yakın bir tat arkadaşlar.

Siz buna ev usulü kolay tavuk tandır diyebilirsiniz arzu ederseniz:)

Bir aydır yemekbiz mail grubumuzda bu tarifi yazacağım, tarifi soran arkadaşlarımız oldu ancak malum benim cafe ve diğer işlerimden bir türlü yazamadım, bugün yine mail grubumuzda bu konular geçince ve ben bugün eve erken gelince hemen yazayım yoksa yine kalacak dedim, iftar olmadan yazımı bitirmeliyim.

Haşlama yöntemiyle yapıldığı için oldukça hafif bir ana yemek.

Ramazan sofralarınıza, iftar davetlerinize çok yakışacaktır.

Bu fotoğrafı cafede banka için çekmiştim elimde sadece bu resim vardı, site için çok daha şık bir şekilde sizlere sunmak isterdim. Daha sonraki yapışımda farklı bir resim çekerim ve sitedeki resmi belki güncellerim.



*Bu ölçülerle; vereceğiniz porsiyona göre 13 ~15 kişilik bir yemek çıkar.Diktörtgen bir tepsiye yetebiliyor.Daha az kişi için yapacaksanız 3 kg. ile deneyin derim.



Tavuk Tandır

Malzemeler

• 5 kg. bütün tavuk ( parçalara ayrılmış )

• 1 adet kuru soğan

• Defneyaprağı

• Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik

• 2 su bardağı kadar kaşar peyniri

• Arzuya göre tereyağı

Yapılışı

1. Tavukçunuza parçalattığınız tavuk parçalarını güzelce yıkıyoruz

2. Geniş bir tencereye suyunu koyup tavukları haşlıyoruz

3. Haşlama sırasında suyuna 2 adet defneyaprağı ve bütün bir kuru soğanı ilave ediyoruz, bu şekilde tavuklar iyice pişene dek haşlıyoruz

4. Pişen tavukları tiftiyoruz ve bir tepsiye yayıyoruz

5. Tavuklara tüm baharatları ilave edip harmanlıyoruz

6. Tepsiye yaydığımız tavukların üzerine haşlama suyundan döküyoruz, tavukların seviyesine yakın olacak döktüğümüz su

7. Burada arzu ederseniz üstlerine biraz tereyağı parçaları serpebilirsiniz, ya da direk tavuğun haşlama suyundaki yağ yeterli diyebilirsiniz tercihinize kalmış

8. En üste kaşar rendesini serpiyoruz ve 180 derece fırında üstleri kızarıp suyunu bir miktar çekene kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun,

Figen Karavaş

No comments:

Post a Comment